Magamról

Ősze Renátának hívnak.  Egy fertő parti kis faluban születtem Fertőszéplakon. Ez a táj újra és újra elbűvöl, színeivel, hangulataival.  Soprontól Fertődig az Alpok lábától indulva  a Fertő-tó nádasával a másik oldalán kanyarog a Fertő part útvonala érintve sorban a csodaszép kis falvakat. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom ez Magyarország egyik legszebb tájegysége. Nem csoda, hogy ebben a környezetben felnőve fogékony az ember a színekre, a természet megannyi megörökíthető pillanatára.

Már gyermekkoromtól vonzódom a kézműves dolgok iránt, szeretek minden kézügyességet igénylő feladatot, kihívást. A festészettel teljesen amatőr módon ismerkedtem, és teszem azt ma is. Több kevesebb kihagyással mindig jelen volt az életemben. Magam tapasztalom a technikákat, leginkább gyakorlással fejlődöm és a profi festők képeit elemezve. Meghatározó szerepe volt a festészet iráni érdeklődésemnek, hogy gyermekként Ferenczi József festőművész-tanárnál tanulhattam, aki már akkor biztatott, terelgetett.

Később kiszakadtam ebből a gyermekkori “álomvilágból” és realista szakmát választottam a számvitel és a pénzügy világát, ezen a területen dolgozom ma is. Mind a kettő bennem van, a materialista könyvelő és a színekből építkező festő. Mindannyiunkban több személyiség lakik, akik, ha jól csináljuk kiegészítik egymást. Mindegyikre máskor és máshoz van szükségünk, csak így lehetünk egészek.  Minden embernek meg kell találnia azt a tevékenységet ahol megmutathatja, kifejezheti magát. Én ezt a festészetben találtam meg.